Naši vozniki

Janez Pintar

V AMD Domžale je pristopil leta 1986, kjer je nastopal v razredih 80ccm in 125ccm vse do leta 1992, ko je v Portorožu zaključil svojo tekmovalno pot.

Generacija mladih slovenskih dirkačev, ki so takrat skupaj z njim začenjali svojo športno pot (Boris Bajc, Peter Verbič, Alojz Pavlič, Božo Janežič in ostali), so bili prisiljeni izkazovati svoj talent in tehnično urejenost na dirkah v Bosni in Hercegovini, v Srbiji in v Makedoniji, kar pa posledično ni vodilo k željenemu napredku. Šele nastopi na mnogih dirkah mednarodnega ranga, na evropskem in svetovnem prvenstvu v tujini so omogočili omenjeni generaciji kvaliteten razvoj. Nov preskok pa je za vse slovenske tekmovalce pomenila predvsem izgradnja dirkališča Grobnik v letu 1978, kar je dalo hitrostnemu motociklizmu nov zagon.

janez pintar HB Racing Team

Bil je večkratni republiški in državni prvak in to v letih 1981, 1982, 1986, 1987, 1989, 1990, za kar je prejel tudi najvišje priznanje AMSJ (avto moto zveza Jugoslavije), zlato čelado.

Veliko je nastopal na mednarodnih dirkah zunaj meja bivše države in je osvojil 15 mednarodnih zmag.

Nastopal je na dirkah za evropsko prvenstvo, skupno je zbral 71 točk ter osvojil 4. mesto na dirki v Assnu.

Nastopal je tudi na dirkah za SP, kjer je skupno osvojil 8 točk.

Bil je Avto-moto športnik leta 1986, 1988 ,1989, motociklist leta 1985 in 1990, dobitnik zlate čelade za pet osvojenih naslovov državnega prvaka.

Leta 2016 je dobil življenjsko delo - posebno priznanje za prispevek in dolgoletno delo v motošportu AMZS.

Po zaključku tekmovalne kariere se je deloval kot športni funkcionar v AMD Domžale in AMZS.

Opravljal je številne naloge tehničnega in športnega komisarja na tekmovanjih in v komisiji CHD pri Strokovnem svetu za šport, zadnjih nekaj mandatov je bil njen predsednik.

V zadnjih letih je vodil CHD komisijo pri motociklistični zvezi Alpe Adria in bil tudi njen predsednik.

S svojimi izkušnjami in nasveti je pomagal mladim športnikom, kot mentor, mehanik  in sponzor.