telefon:  041 316 078  e-mail:    info@amd-domzale.si

Slovensko državno prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu razreda supersport 600 se je nadaljevalo na Madžarskem dirkališču Pannoniaring, kjer je potekala druga dirke sezone. Za Eneja Logarja, člana AMD Domžale, se je zaključila z zmago, priborjeno v zadnjem krogu!

Državno prvenstvo mini cestno hitrostnega motocilkizma se je nadaljevalo z dirko na Racelandu pri Krškem in v razredu minimoto 10 si je dirkač AMD Domžale Johan Pintar privozil peto mesto.

Na velikonočni ponedeljek se je pričelo državno prvenstvo Slovenije v mini cestno hitrosntem motociklizmu, kjer v razredu minimoto 10 barve AMD Domžale zastopa mladi Johan Pintar..

Na hrvaškem dirkališču Grobnik se je ta vikend pričela nova sezona državnega prvenstva v cestno hitrostnem motocilklizmu, kjer naš dirkač Enej Logar brani naslov državnega prvaka razreda supersport 600.

AMD Domžale je tudi leto 2022 zaključila s strokovno ekskurzijo in tokrat so si športni funkcionarji in vodstvo društva ogledali dve stezi, kjer je možna organizacija dirk državnega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu (minimoto, mini GP, supermoto) in za starodobne motocikle.

Državno prvenstvo cestno hitrostnega motociklizma, ki poteka pod okriljem Avto-moto zveze Slovenije, se je zaključilo z dirko na Grobniku (Hrvaška). V razredu supersport 600 je tretjo zaporedno zmago osvojil voznik Avto-moto društva Domžale Enej Logar in s tem le še potrdil že pred zadnjo dirko osvojen naslov državnega prvaka in sezono končal na najlepši možni način.

Na dirkališču v Brnu (Češka) je bila izvedena predzadnja dirka letošnjega državnega prvenstva cestno hitrostnega motociklizma, z zmago v razredu supersport 600 pa je voznik Avto-moto društva Domžale Enej Logar, ubranil naslov državnega prvaka.

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem je Avto-moto društvo Domžale organiziralo četrto dirko letošnjega državnega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu, v sklopu prireditve pa je bila izvedena tudi tretja dirka FIM Mini GP Alpe Adria serije. Nastopilo je 64 dirkačev iz 8 evropskih držav, dirke pa so minile tudi v znamenju majhnih razlik, ki so se merile tudi v le nekaj tisočinkah. Med nastopajočimi sta bila tudi dva dirkača AMD Domžale, Johan Pintar je osvojil deveto mesto v razredu minimoto otroci 1, Enej Logar pa je bil sedmi v razredu Mini GP 10.

AMZS Center kartinga in moto športa v Slovenji vasi je gostil tretjo letošnjo dirko državnega prvenstva v mini hitrostnem motociklizmu. Na dirki sta nastopila tudi dva člana AMD Domžale, Johan Pintar je bil četrti v razredu minimoto otroci 1, Enej Logar pa je nastop v razredu mini GP 10 zaključil s padcem v drugi vožnji.

Državno prvenstvo cestno hitrostnega motociklizma se je nadaljevalo z dirko na Slovaškem, kjer je v razredu supersport 600 Enej Logar, član AMD Domžale, še tretjič letos osvojil drugo mesto.

Na dirkališču Grobnik se je na praznično sredo nadaljevalo državno prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu in Idrijčan Enej Logar (AMD Domžale) je tudi drugo dirko sezone končal na drugem mestu.

Z dirko na Madžarskem dirkališču Panoniaring se je začelo letošnje državno prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu in Enej Logar je sezono, v kateri brani naslov državnega prvaka razreda supersport 600, začel z drugim mestom.

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem so prizadevni člani AMD Domžale v soboto, 28. avgusta 2021, izpeljali moto dirko, ki je štela za točke državnega prvenstva v minimotu, minigp-ju in za skuterje, vozniki supermota pa so vozili za pokalno prvenstvo. Izven konkurence se je v kategoriji minimoto otroci promo pomerilo tudi sedem otrok. Za nekatere je bil to sploh prvi nastop na tekmovanju v karieri, s svojimi vožnjami pa so si zasluženo prislužili gromek aplavz prisotnih

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem so člani AMD Domžale izpeljali dirko, ki je štela za točke državnega prvenstva v minimotu, minigp-ju in za skuterje, vozniki supermota pa so vozili za pokalno prvenstvo. V kategoriji minigp drugo mesto v roke Eneju Logarju (AMD Domžale), ki je prvo vožnjo končal tretji, v drugi pa se je uvrstil na drugo mesto.

V sezoni 2020 je bil Enej Logar edini dirkač, ki je nastopal za Avto-moto društvo Domžale in sicer je tekmoval v razredu Mini GP 10 v slovenskem državnem prvenstvu. Na dirkah v Slovenji vasi, Vrtojbi in Vranskem je osvojil drugo mesto, na zadnji dirki, ki je potekala 18. oktobra, prizorišče je bila ponovno Vrtojba, pa je osvojil tretje mesto, kar je zadoščalo za skupno drugo mesto v letošnjem državnem prvenstvu.

V Športnem parku Domžale je v soboto, 8. junija 2019, dišalo po bencinskih hlapih, ki so se mešali z zvoki motorjev, ki so jih proizvajali minimoto motocikli, s katerimi so se na za to priložnost postavljenemu poligonu, vozili otroci ter tudi nekateri starejši in izkušeni dirkači. Vožnjo z minimoto motocikli in še vrsta drugih aktivnosti je potekala v sklopu dneva odprtih vrat AMD Domžale, s katerim so želeli občankam in občanom približati motošport. In seveda še koga navdušiti.

Izvedeni sta bili dve dirki državnega prvenstva Slovenije za kategorije skuter, ohvale, minimoto, supermoto in oldtimer 50 GP. Jernej Žajdela, član AMD Domžale, je uspešno nastopil tako na dirki v Krškem, kot tudi v Vrtojbi in po dveh dirkah je v razvrstitvi najmočnejšega razreda skuterjev, razred 70, na visokem četrtem mestu.