Novice AMD Domžale

Enej Logar na Madžarskem do naslova državnega prvaka

Zadnji dve dirki državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu za razred supersport 600 sta bili na Madžarskem, kjer je voznik AMD Domžale Enej Logar osvojil naslov državnega prvaka.

Enej LogarPred zadnjima dvema dirkama prvenstva, ki poteka pod okriljem Avto-moto zveze Slovenije in v organizaciji društva 2nRace, je Logar branil minimalno vodstvo v skupnem seštevku, zadnji dve dirki pa sta potekali na madžarskem dirkališču

Pannoniaring 23. in 24. oktobra. Prvi tekmovalni dan se za 18-letnega Idrijčana ni začel po željah, saj je v prvem kvalifikacijskem nastopu padel, padec pri hitrosti dobrih 140 kilometrov na uro sam prestal brez poškodb, slabše pa jo je odnesel motor. Sledila je bitka s časom in ekipa je, tudi ob pomoči drugih ekip, motor uspela popraviti vsega 5 minut pred štartom dirke.

Dirko je Logar začel zelo dobro, saj je takoj po štartu prevzel vodstvo in ga držal krog in pol, ko ga je prehitel Poljski tekmovalec, ki pa se ni potegoval za točke slovenskega prvenstva. V tej konkurenci so prisotni spremljali tesen troboj med Logarjem, drugouvrščenim v prvenstvu Domnom Lipnikom in Borom Klemencem. Oba sta med dirko za kratko sicer uspela prehiteti Logarja, a se je slednji hitro prebil nazaj na vodilno pozicijo.

Trenutek z dirke v razredu supersport 600. S št. 755 Dejan Ločnikar.Trenutek z dirke v razredu supersport 600. S št. 755 Dejan Ločnikar.

V cilj so vsi trije pripeljali v razmaku pol sekunde, zmaga pa je s prednostjo 75 tisočink pripadla Logarju, Klemenc je bil drugi in Lipnik tretji. To je pomenilo, da je imel Logar pred zadnjo dirko 14 točk prednosti v prvenstvu in za osvojitev naslova državnega prvaka mu je zadoščalo že četrto mesto v zadnji dirki. Zato je Logar zadnjo dirko odpeljal brez tveganja, časi krogov so bili precej počasnejši kot dan prej, a na koncu je bil cilj dosežen.

S tretjim mestom v zadnji dirki je tako v svoji krstni sezoni dirkanja z močnejšimi motorji in na večjih progah, osvojil naslov državnega prvaka. »Pred sezono si nisem niti upal pomisliti na tak razplet, saj gre za precej drugačen način dirkanja. Hitrosti so višje, proge daljše, sam motor precej močnejši in zato je bila letošnja sezona mišljena kot sezona učenja. A že na prvi dirki sem zmagal in bil potem celo sezono v boju za naslov prvaka, katerega mi je naposled tudi uspelo osvojiti, česar sem zelo vesel.

logarLogar (št. 211) je v kvalifikacijah padel, a se je na dirki zbral in si privozil zmago.

Ob tem bi se rad zahvalil Avto-moto društvo Domžale za vso pomoč in tudi vsem ostalim, ki mi pomagajo in upam, da me bodo podpirali tudi v prihodnje« je po treh zmagah, enem drugem in enem tretjem mestu in osvojenem naslovu državnega prvaka, povedal Logar.

enej logar 003Logar je sobotno dirko končal na prvem mestu in ga je čakal samo še korak do naslova državnega prvaka v razredu supersport 600.