telefon:  041 316 078  e-mail:    info@amd-domzale.si

Intenzivni program varne vožnje na poligonu Vransko

V soboto 2.7.2022 so se naši člani motoristi zbrali v AMZS-jevem Centru varne vožnje na Vranskem in se udeležili intenzivnega programa treninga varne vožnje za motoriste.

intenzivni program varne voznje poligon vransko amd domzaleProgram se je pričel s krajšim teoretičnim delom v katerem se spozna: fizikalne zakonitosti in osnove dinamike, tehnike vodenja, zavijanja, vožnje skozi ovinke, umikanje in zaviranje v nevarnosti.

Teoretičnemu delu je sledil praktični del, kjer so udeleženci zgoraj navedene osnove spoznali ali prenesli tudi v vožnjo. Tako so se posvečali različnim tehnikam vožnje, drži telesa, pravilnemu usmerjanju pogleda, pravilni vožnji v ovinku, zaviranju na vso moč in reševanju kritičnih situacij.

Po končanih praktičnih vajah z motorji pa je sledila verjetno fizično najnapornejša vaja in sicer preizkus vožnje s trial motorji, ki od motorista zahteva dobro obvladovanje ravnotežja ter usklajevanje sklopke, zavore in plina.

Vsi udeleženci tečaja so prejeli veliko novega znanja in se soglasno strinjajo ter priporočajo udeležbo vsem motoristom, od začetnikov do najizkušenejših.

intenzivni program varne voznje poligon vransko amd domzale

avtor članka: Miha L.