Novice AMD Domžale

Šesto mesto Pintarja Slovenji vasi

V AMZS Karting in motošportnem centru v Slovenji vasi je bila tretja dirka slovenskega državnega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu, edini predstavnik AMD Domžale na dirki pa je bil Johan Pintar, nastopil je v razredu minimoto 10.

enej logar zakljucil sezono s tretjo zap zmago amd domzalePintar se je na dirko odpravil z velikimi pričakovanji, prav na tem prizorišču je namreč lani s četrtim mestom osvojil svojo najboljšo uvrstitev. Da so bila pričakovanja upravičena, so nakazovali tudi sobotni treningi, vse je namreč delovalo perfektno skorajda celotni dan, proti koncu treninga pa motor že ni več deloval tako kot bi moral. A kljub vsem pregledom motorja, je kazalo, da je vse v redu.

Na prvem nedeljskem treningu so bili občutki zelo dobri, Pintar se je z doseženimi časi krogov gibal med najhitrejšo trojico. Vse se je spremenilo že na drugem treningu, ko je motor ponovno pričel delovati nekoliko počasneje, kar se je poznalo tudi na doseženem času. Potrebne so bile določene spremembe na motorju, menjava šobe, sprememba prenosa, a v kvalifikacijah se je izkazalo, da to ni bilo dovolj in Pintar je dosegel sedmi čas, kar ni obetalo dobrega rezultata na dirki.

pintar amd domzale slovenja vas 03

Pred prvo dirko je ekipa zavihala rokave in razdrla pogonski agregat, pri čemer je bila ugotovljena poškodba bata, katerega so zamenjali in kot se je izkazalo, je bila težava prav v tej poškodbi. Pintar je prvo dirko zelo dobro štartal in prehitel nekaj tekmecev pred seboj in se skozi celo dirko boril z zmagovalcem uvodne letošnje dirke Liamom Ostrožnikom in ga na koncu tudi prehitel in tako osvojil četrto mesto, s katerim je bil Johan v cilju zelo zadovoljen.

Štart druge dirke ni bil tako uspešen, ob borbi za vsak centimeter steze je Ostrožnik Pintarja nekoliko zaprl, zapeljati je moral z idealne linije in zavirati, pri tem pa je izgubil tako nekaj dragocenega časa, obenem pa ga je nekaj tekmecev prehitelo. Skozi celotno dirko se je s še tremi tekmeci boril za četrto mesto, a prehiteti je uspel le enega in v cilj druge vožnje je zapeljal kot sedmi. enej logar zakljucil sezono s tretjo zap zmago amd domzale

»Vikend se je začel po pričakovanjih in lovljenju uvrstitve na zmagovalne stopničke. Bil sem zelo blizu, vendar tehnične okvare so del športa in morali smo zopet 'čarati' na motorju, da sem lahko sploh dirko odpeljal. Posebno bi se rad zahvalil za pomoč Igorju Trifoniju in Eriku Logarju, ki sta pomagala odpravljati težave na motorju. Brez njiju verjetno sploh ne bi bil konkurenčen na dirki. Škoda da se je na koncu tako izšlo, saj je prisotno nekaj grenkega priokusa« je po osvojenem skupnem šestem mestu povedal mladi Johan.

Sezona se bo za Pintarja nadaljevala zadnji avgustovski konec tedna, ko bo prav naše društvo organiziralo dirko v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Avtor fotografij: Gašper Jakomin / AMZS