Novice AMD Domžale

Logarja 91 tisočink ločilo do zmage

Na Madžarskem dirkališču Pannoniaring se je pričela druga polovica letošnjega državnega prvenstva supersport 600. Dirkač Avto-moto društva Domžale Enej Logar je dirko zaključil na drugem mestu, le 91 tisočink za zmagovalcem Lipnikom, prvo trojico pa je ločilo vsega 277 tisočink. Res nora dirka!

enej logar zakljucil sezono s tretjo zap zmago amd domzaleDirkače so na Madžarskem pričakale visoke poletne temperature, ki so se še »dvignile« ob predstavi dirkačev na sami dirki. A pred dirko so dirkači morali opraviti s treningi in kvalifikacijami in 20-letni dirkač AMD Domžale je dosegel najhitrejši čas in s tem najboljšo štartno izhodišče med slovenskimi dirkači, ki so se potegovali za točke državnega prvenstva. enej logar zakljucil sezono s tretjo zap zmago amd domzaleLogar je najboljšo štartno pozicijo tudi dobro izkoristil in v dirki takoj prevzel vodstvo, a je bila dirka že pred zaključkom prvega kroga prekinjena zaradi padca Bora Klemenca, ki si je ob tem poškodoval ključnico. Sledil je daljši premor in ponovljena dirka je bila namesto deset, dolga osem krogov. Tudi ponovljeno dirko je Logar pričel dobro in prevzel vodstvo, a glavna tekmeca, vodilni v državnem prvenstvu Domen Lipnik in Etien Kantar Božič mu nista dovolila, da bi se jima preveč oddaljil. Po polovici dirke je Logar v prvem zavoju kroga napravil manjšo napako, ki je bila posledica težav s prestavljanjem in oba tekmeca sta ga prehitela. A Logar se ni vdal, še močneje je stisnil ročico plina in dva kroga pred koncem ponovno prevzel vodstvo in v zadnji krog zapeljal kot vodilni. A sledile so nove težave: »Še enkrat so se ponovile težave s prestavljanjem pred prvim zavojem, tokrat sem že skoraj zapeljal s proge, a na srečo ostal na motorju, Domen in Etien pa sta takoj zapeljala mimo mene. Na srečo sem jima lahko takoj priklopil in v predzadnjem zavoju tudi uspel prehiteti Etiena, za napad na Domna pa mi je zmanjkalo časa. Seveda bi si želel zmagati, a v tako napeti dirki sem tudi z drugim mesto zelo zadovoljen, predvsem pa zato, ker sem ponovno izboljšal svoj osebni rekord na tej stezi« je po prihodu v cilj povedal Logar in ob tem dodal: »Čestitam Domnu in Etienu za res dobro dirko, katero smo uprizorili vsi trije. Obenem pa bi Boru zaželel čimprejšnje okrevanje in da se nam ponovno pridruži na dirkalnih stezah«. enej logar zakljucil sezono s tretjo zap zmago amd domzale

V skupnem seštevku državnega prvenstva je Lipnik svojo prednost povečal na 12 točk, Logar pa je pred zadnjima dvema dirkama, na katerih je skupaj na voljo še 50 točk, sedaj skupno drugi.

Državno prvenstvo se bo nadaljevalo prvi septembrski konec tedna z dirko na legendarnem dirkališču Brno na Češkem

Avtor fotografij: Rok Bačovnik