Novice AMD Domžale

Tretje mesto Logarja v Brnu, odločitev o prvaku na zadnji dirki

Na znamenitem dirkališču Brno na Češkem, je prvi septembrski konec tedna potekala peta, predzadnja dirka državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu razreda supersport 600. Enej Logar, član AMD Domžale, je dirko zaključil na tretjem mestu.

AMD Domžale Enej Logar Brno 01

Na dirkališče Brno ima Logar lepe spomine, tam je lani z zmago ubranil naslov državnega prvaka, že nekaj let prej pa je prav na tem dirkališču srečal svojega vzornika Valentina Rossija. Optimistično se je v Brno odpravil tudi tokrat in po osvojenem tretjem mestu, se domov vrača zadovoljen.

V sončnem vremenu je svoje čase izboljševal iz treninga v trening, najboljši krog pa odpeljal takrat, ko je bilo to najbolj potrebno, v kvalifikacijah. Dosegel je drugi najboljši čas, kar je pomenilo tudi dobro štartno pozicijo. Le to je Logar v nedeljski dirki, ki je prav tako potekala v sončnem vremenu, ponoči je sicer malce deževalo, nedeljsko jutro pa je bilo oblačno, izkoristil in takoj prevzel drugo mesto. A tesno za njim je vozil Kantar Božič in slednji je Logarja v tretjem krogu tudi prehitel. Vse do cilja je bila potem razlika med njima minimalna, a Logar ni uspel prehiteti tekmeca in v cilj je zapeljal na tretjem mestu. Zmagal je Hudovernik. »Tokrat višje kot do tretjega mesta žal ni šlo, a z doseženim sem zadovoljen. Seveda bi raje končal še kakšno mesto višje, a konkurenca je res dobra« je po nastopu v Brnu povedal Logar.

AMD Domžale Enej Logar Brno 02

Razplet dirke v Brnu je poskrbel, da bo zadnja dirka državnega prvenstva, potekala bo 8. oktobra na Hrvaškem dirkališču Grobnik, zagotovo zelo napeta. V skupnem seštevku imata namreč Logar in Kantar Božič na prvem mestu enako število točk, Lipnik, ki je tokrat zaradi tehnične okvare odstopil, pa je na tretjem mestu, a tudi on z realnimi možnosti za naslov prvaka, zaostaja namreč le 4 točke. Zagotovo nas čaka napet zaključek sezone!