Novice AMD Domžale

Pintar v Novem Marofu izenačil najboljšo uvrstitev v sezoni

Mladi Pintar se je na dirko v Novem Marofu na Hrvaškem podal z mešanimi občutki, ki so bili predvsem posledica nastopa na Vranskem, kjer z doseženim rezultatom ni bil zadovoljen. A ker mu proga v Novem Marofu bolj ustreza, je bil odločen, da krivuljo dosežkov usmeri navzgor.

AMD Domžale Enej Logar Brno 01

V kratkem premoru, med dirko na Vranskem in v Novem Marofu je bilo le dva tedna, je Pintarjeva ekipa pozornost namenila tudi delu na motorju in ga pred odhodom na predzadnjo dirko sezone pripravila, a preizkus je bil možen šele na samem dirkališču v sklopu treningov, ki so potekali dan pred dirko. Že po polovici kroga se je motor zaustavil in ekipa je imela spet nekaj dela. Tudi s pomočjo tekmecev so ugotovili, da je težava v vžigalni tuljavi, ki je bila preblizu magneta. Po odpravi te napake je motor deloval odločno vse do konca. To se je poznalo tudi pri doseženih časih, kvalifikacije je namreč zaključil na petem mestu, z le sekundo zaostanka za drugouvrščenim.

Čeprav v prvi dirki ni najbolje štartal, je vseeno uspel držati stik s tekmovalci v boju za tretje mesto in bil večji del dirke v boju za to pozicijo. Na koncu je nekaj časa izgubil ob prehitevanju za krog počasnejših voznikov in tretje mesto je šlo po zlu, vseeno pa je uspel zadržati četrto mesto, s katerim je bil zadovoljen.

Štart druge dirke se mu je povsem ponesrečil, saj se je za trenutek prehitro premaknil s svojega štartnega mesta, se hitro zaustavil, a v tem času se je dirka pričela in nekaj tekmecev ga je prehitelo, tako da je v prvi zavoj pripeljal kot šesti. Kasneje med dirko je tik pred njim padel še eden izmed konkurentov in sledil je boj z Adamom Sattlerjem za četrto mesto. Na tehničnem delu steze je bil boljši Pintar, na ravnih delih pa Sattler in tako je potekala cela druga dirka. Na koncu sem je moral zadovoljiti s petim mestom v tej dirki, kar pa je obenem pomeilo, da je osvojil skupno peto mesto, kar je izenačenje njegovega najboljšega dosežka v letošnji sezoni.

AMD Domzale Johan Pintar NoviMarof 230910 2

»Novi Marof zapuščam precej bolje razpoložen, kot sem dirko na Vranskem. Motor je deloval odlično in kar je bistveno, bil sem zraven najhitrejših, kar za Vransko ne morem reči. Končno peto mesto je izenačena moja najboljša uvrstitev letos. Proga v Novem Marofu mi je zelo všeč, vzdušje je bilo super in tudi navijačev je bilo zelo veliko. Tako komaj čakam zadnjo dirko v Vrtojbi, ki bo 1. oktobra in upam, da tokrat res pridem na stopničke« je po dirki v Novem Marofu povedal Pintar.

AMD Domzale Johan Pintar NoviMarof 230910 4

Foto: Gašper Jakomin/AMZS