Novice AMD Domžale

Pintar sezono končal na petem mestu

Z dirko v Vrtojbi se je zaključilo državno prvenstvo v mini cestno hitrostnem motociklizmu, kjer je v kategoriji minimoto 10 AMD Domžale zastopal Johan Pintar. Pintar je dirko v Vrtojbi končal na petem mestu, prav tako pa je sezono zaključil kot petouvrščeni voznik v skupnem seštevku prvenstva.

AMD Domžale Enej Logar Brno 01

Proga v Vrtojbi je Pintarju zelo domača, saj prav na tej steti največ trenira. Na sobotnih treningih dan pred dirko se je počutil zelo dobro in ves čas izboljševal svoj osebni rekord in bil v stiku z najhitrejšimi. A sledila je tehnična okvara in šele od pomoči tekmecev, ki so mu posodili okvarjen del, je lahko nastopil na nedeljskih treningih in kvalifikacijah. Slednje je zaključil na četrtem mestu, kar je pomenilo tudi dobro izhodišče za nastop v obeh tekmovalnih vožnjah. V iskanju večjega števila vrtljajev je ekipa pred prvim nastopom malce spremenila nastavitve, ki pa se niso pokazale kot korak v pravo smer. Kljub temu je, tudi ob smoli enega izmed tekmecev, prvo vožnjo zaključil na petem mestu, a z doseženim ni bil zadovoljen, saj je bil zaostanek za četrtouvrščenim prevelik.

231001 Vrtojba 02

Pred drugo vožnjo je ekipa ponovno spremenila nastavitve in motor je v drugi vožnji deloval precej bolje, kar je je pokazalo tudi pri doseženem osebnem rekordu kroga na progi v Vrtojbi. Vse do zaključka dirke je bi lv boju za tretje mesto, a na koncu mu je zmanjkalo manj kot ena sekunda in v cilj je pripeljal na četrtem mestu. Skupno sta uvrstitvi prve in druge vožnje pomenile, da je zadnjo dirko sezone končal na petem mestu, enako uvrstitev je dosegel tudi v končnem seštevku letošnjega državnega prvenstva. »Z zadnjo dirko sem zadovoljen, saj sem dosegal najboljše čase v sezoni. Tudi rezultat sam ni slab, ampak na žalost se ni izšlo za stopničke. Bil pa sem blizu. Samo sezono, mojo drugo, lahko ocenim kot zelo pozitivno, saj je napredek viden. Veliko sem treniral in to se obrestuje. Vendar glede na mojo velikost in težo, na žalost kaj več nisem mogel narediti. Tako da naslednje leto se po vsej verjetnosti selim v višji razred. Zahvalil bi se vsem sponzorjem in družini za podporo in že delamo za naslednjo sezono« je po zadnji dirki prvenstva povedal Pintar.

AMD Domzale Johan Pintar NoviMarof 230910 2

Foto: Gašper Jakomin/AMZS