Novice AMD Domžale

Logar tretjič zapored državni prvak

Z zmago na zadnji dirki letošnjega državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu, razred supersport 600, dirka je potekala na hrvaškem dirkališču Grobnik, je Enej Logar, član AMD Domžale, osvojil tretji zaporedni naslov državnega prvaka. O naslovu prvaka je odločalo 96 tisočink sekunde, toliko je namreč znašala prednost Logarja pred Etienom Kantar Božičem v cilju zadnje dirke.

AMD Domžale Enej Logar Grobnik 01

Že pred zadnjo dirko je bilo jasno, da bo o naslovu prvaka odločala vsaka malenkost, Logar in kantar Božič sta bila namreč točkovno povsem izenačena, Domen Lipnik pa je zaostajal vsega štiri točke in je imel realne možnosti za naslov prvaka in vedelo se je, da bo prvak tisti, ki bo v cilj pripeljal prvi.

Prosti treningi so potrdili izenačenost vseh treh, ločilo jih je le 74 tisočink. Malce večja je bila razlika v kvalifikacijah, kjer je najboljši čas dosegel Logar, drugi je bil Lipnik in tretji Kantar Božič, razlika med njimi pa manjša od ene sekunde.

AMD Domžale Enej Logar Grobnik 03

Logar je izkoristil najboljši štartni položaj in povedel, a oba tekmeca sta mu tesno dihala za ovratnik in razlike med njimi so bile minimalne. Po tretjini dirke je prišlo do prve spremembe, vodstvo je prvi prevzel Lipnik in sledilo je nekaj prehitevanj za vodstvo med njim in Lipnikom. Po dobri polovici dirke pa je imel Lipnik tehnične težave in v boju za zmago in naslov prvaka sta ostala le še Logar in Kantar Božič. Četudi je slednji močno pritisnil na Logarja, pa je slednji uspel obdržati prednost in kljub manjši napaki na polovici zadnjega kroga v cilj pripeljati s prednostjo 96 tisočink sekunde. »Uf, neverjetna borba in obema tekmecema, Etienu in Domnu bi se zahvalil za fair borbo. Resda je to moj tretji zaporedni naslov državnega prvaka, a te je bil nedvomno najtežje osvojen. Mislim, da se takega razpleta ne bi otepala niti močnejša mednarodna prvenstva« je bo prihodu v cilj povedal vidno zadovoljen Logar in dodal »Zahvalil bi se številnim gledalcem, ki so nas prišli spodbujati, bilo jih je res izjemno veliko. Verjamem, da so bili nad našo predstavo navdušeni! Seveda pa gre zahvala tudi društvu in vsem pokroviteljem, brez njihove pomoči tega uspeha zagotovo ne bi dosegel. Posebna zahvala pa nedvomno družini in stricu, za vso podporo. «

AMD Domžale Enej Logar Grobnik 04

Tretji naslov državnega prvaka v razredu superport 600 je obenem tudi peti naslov državnega prvaka za Logarja, ki je pred leti osvojil tudi naslova prvaka v razredu minimoto otroci in mini gp 10.

AMD Domžale Enej Logar Grobnik 05

Foto: Rok Bačovnik