Novice AMD Domžale

Pintar drugi na uvodni dirki nove sezone

240407 Vrtojba Pintar 02Slab začetek dober konec, bi lahko rekel mladi Johan Pintar po prvi dirki letošnjega državnega prvenstva v razredu minimoto 14, v katerega je Pintar prestopil v letošnjem letu.

Prva dva sobotna treninga sta se za Pintarja začela zelo slabo, saj preskus starejšega, rezervnega motorja, ni bil uspešen, k čemur je pripomoglo slabo delovanje samega pogonskega agregata. Sledila je menjava in urejanje pravilnih nastavitev, kar je pripomoglo k boljšim časom. Nedeljske kvalifikacije so potekale v lepem vremenu in Pintar je, z osebnim rekordom kroga, dosegel tretji štartni položaj.

V prvi dirki mu štart ni uspel, saj je na samem štartu pregrel sklopko in tako nazadoval na začelje. Z dobro vožnjo je pričel s prehitevanjem tekmcev in na koncu je bil od njega hitrejši le aktualni prvak Tim Komel.

Štart druge dirke je bil mnogo boljši in Johan je zadržal stik z najhitrejšimi. Kljub temu sta ga dva konkurenta prehitela, ter ga kasneje uspešno zapirala in mu onemogočala prehitevanje. A ob prehitevanju za krog zaostalih voznikov je svojo priložnost izkoristil tudi Pintar in uspel prehiteti konkurente in sem se tako ponovno prebil na drugo mesto. V tej vožnji je še izboljšal svoj osebni rekord kroga, bil je le malenkost počasnejši kot zmagovalec Tim Komel.

»Proga v Vrtojbi ponuja zelo malo možnosti za prehitevanje, zato se je bilo zelo težko prebijati v ospredje. Zame je končno drugo mesto vredno kot zmaga. Končno se je nedelja poklopila tako kot sem si že dolgo časa želel. Zahvaljujem se vsem, ki mi pomagajo do boljših rezultatov« je po osvojenem drugem mestu na uvodni dirki sezone povedal Pintar.

Naslednja dirka ga čaka 12. maja na stezi Raceland pri Krškem.

240407 Vrtojba Pintar 03