Novice AMD Domžale

Drugo mesto Logarja na Pannoniaringu

Madžarsko dirkališče Pannoniaring je gostila drugo dirko letošnjega državnega prvenstva Slovenije v cestno hitrostnem motociklizmu in Enej Logar (AMD Domžale) je dirko razreda supersport 600 zaključil na drugem mestu. Zmagal je Domen Lipnik.

Enej21 Pannoniaring 240421 02

Dirkače je tokrat pričakalo precej vetrovno vreme, ki je med drugim tudi ohladilo pnevmatike, kar je od dirkačev zahtevalo še dodatno mero previdnosti. Ob odsotnosti zmagovalca uvodne dirke Etiena Kantar Božiča, ki je bil primoran zaradi padca v kvalifikacijah izpustiti nastop na dirki, sta bila glavna kandidata za zmago prav Logar in Lipnik. In vse od začetka dirke, ta je bila zaradi vetra skrajšana iz 10 na 8 krogov, sta se borila za vodilno pozicijo. Lipnik je na štartu povedel, Logar pa mu je tesno sledil in iskal mesto, kjer bo skušal presenetiti Lipnika. Ob začetku predzadnjega kroga je ob vstopu v prvi zavoj Lipnika tudi že prehitel, a bil predolg v zavoju, tako da je Lipnik takoj prevzel vodstvo in ga obdržal vse do cilja, saj se mu Logar ni uspel več približati. »Z Domnom sva imela dober tempo in odločen sem bil, da ga v zadnjih dveh krogih prehitim. Žal sem bil ob poskusu prehitevanja enostavno predolg, pri tem pa tudi izgubil stik z Domnom in več kot do drugega mesta mini uspelo priti. Z doseženim sem sicer zadovoljen, a ostaja grenak priokus, saj sem si želel stopiti še stopničko višje. A Domen je bil tokrat pač boljši« je po zaključku dirke povedal Logar.

Naslednja dirka državnega prvenstva bo 23. junija v Brnu(Češka), še pred tem pa Logarja čaka nastop na uvodni dirki letošnjega mednarodnega prvenstva Alpe Adria, 18. in 19. maja na hrvaškem Grobniku.

Foto: Rok Bačovnik

Enej21 Pannoniaring 240421 01