Novice AMD Domžale

Zmaga Logarja v Brnu

Na znamenitem češkem dirkališču Brno je bila tretja dirka letošnjega državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu in v razredu supersport 600 je prvo letošnjo zmago osvojil Enej Logar (AMD Domžale).

Enej21 AMD Domzale Brno 04

Logarjevo ekipo je pred odhodom na dirko v Brno čakalo veliko dela s popravilom motorja, ki je bil po padcu na dirki prvenstva Alpe Adria na Pannoniaringu, kjer je vanj trčil eden izmed tekmecev iz Turčije, potreben korenitega popravila. Ekipa je delo uspešno opravila, kljub temu pa se za Logarja dirkaški vikend ni začel po načrtih, saj je se soočil s tehničnimi težavami, obenem pa je imel v sobotnih kvalifikacijah še manjši trk z enim izmed počasnejših tujih tekmovalcev.

Pred nedeljskim nadaljevanjem je ekipi uspelo težave odpraviti in v nedeljskih kvalifikacijah si je Logar z osebnim rekordom na tej stezi privozil najboljši štartni položaj za dirko državnega prvenstva, v mednarodni konkurenci pa je bil tretji in tako štart iz prve vrste.

Enej21 AMD Domzale Brno 01

Dirko je Logar začel dobro, a v prvem krogu napravil napako pri prestavljanju, pomotoma je prestavil v prosti tek, kar je zelo dobro izkoristil Andrej Habjan in prevzel vodstvo. Logar se je trudil Habjana prehiteti in to mu je uspelo v naslednjih treh krogih, zatem pa si je privozil dobro sekundo prednosti pred tekmeci. V cilj je pripeljal kot zmagovalec in tako prvič letos stopil na najvišjo stopničkozmagovalnega odra. Drugi je bil Domen Lipnik, ki je zadržal vodstvo v skupnem seštevku prvenstva, tretje mesto pa je osvojil Habjan.

Enej21 AMD Domzale Brno 02

»Zelo sem vesel tezmage, še posebej zato, ker je za nami res naporen vikend. Kot kaže nas čaka napeto nadaljevanje sezone, saj smo zelo izenačeni. Še najbolj sem vesel novega osebnega rekorda na stezi v Brnu, kar je tudi lepa popotnica za naslednji nastop,prav v Brnu bo namreč potekala naslednja dirka prvenstva Alpe Adria čez 14 dni«je po končani dirki v Brnu povedal Logar.

Po polovici prvenstva je Logar v skupnem seštevku državnega prvenstva na drugem mestu.  

Enej21 AMD Domzale Brno 03

Foto: Rok Bačovnik