Novice AMD Domžale

Dirkaški vikend za pozabo

Pannoniaring na Maržarskem je bilo prizorišče drugega tekmovalnega vikenda prvenstva Alpe Adria in v kategoriji superstock 600 je nastopil tudi Enej Logar (AMD Domžale) in želel doseči čimboljši rezultat na tretji in četrti dirki letošnjega prvenstva.

enej21 pannoniaring aa 04

Po petkovih prostih treningih, ki so potekali povsem po načrtih, se je zapletlo že v kvalifikacijah, ko sem se je Logar v uvodnem delu prvič v svoji karieri soočil z t.i. »arm pupmpom«, zategnjenostjo rok, kar mu je povzročalo precej preglavic pri zaviranju, saj v roki ni imel dovolj moči. Navkljub temu je uspel odpeljati soliden krog in osvojiti 9. štartni položaj.

V premoru pred popoldansko dirko je, ob pomoči drugih, predvsem ostalih slovenskih dirkačev in njihovih spremljevalcev, skušal težave odpraviti in dirko je tako pričel predvsem z upanjem, da so težave odpravljene. Žal temu ni bilo tako, saj se je že v drugem krogu soočil z enakimi težavami. Kljub temu je uspel več kot polovico dirke voziti dokaj dobro, prebil sem se je že na šesto mesto skupno in četrto v svoji kategoriji, a žal proti koncu dirke enostavno ni imel možnosti voziti na polno. Posledično je izgubil nekaj mest in dirko zaključil na skupnem osmem mestu in šestem v razredu superstock 600. Sledilo je ponovno iskanje načinov odprave težav z rokami in ponovno je lahko le upal, da so težave odpravljene.

Nedeljsko dirko, ki je kljub nočnemu deževju potekala na povsem suhi stezi, je pričel zelo dobro, uspel pridobiti nekaj mest, potem pa se je pred četrtim zavojem eden izmed tekmecev iz ozadja uštel pri zaviranju in z zelo visoko hitrostjo priletel v zadnji del njegovega motorja in ga zbil. Storiti ni mogel prav ničesar, žal je tudi to del dirkanja.

Pred ekipo so sedaj naporni dnevi, ker je naslednja dirka državnega prvenstva že naslednji teden v Brnu na Češkem, bo namreč treba razdreti motor, pregledati kaj je potrebno zamenjati, dobiti nove del, sestaviti in oditi na dirko in pa seveda prilagoditi program za nadaljevanje sezone, saj tovrstni padci prinesejo dodatne stroške. Kar je še posebej neugodno, ko do tega pride zaradi napake, za katero nisi nič kriv in se ji ne moreš izogniti. Obenem pa bo seveda potrebno iskati tudi rešitev odprave težav z rokami.
Kot rečeno, naslednja dirka je konec prihodnjega tedna v Brnu in Logar obljublja, da bo storil vse, da se dirke udeleži.

Videoposnetek padca - kamera na zadku motorja Eneja Logarja

<