Novice AMD Domžale

Pintar kljub težavam do tretjega mesta na Racelandu

Na stezi Raceland pri Krškem je bila druga dirka državnega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu, kjer je v razredu minimoto 14 nastopil Johan Pintar. Kljub doseženemu tretjemu mestu, pa je dirko zapustil z mešanimi občutki.

240512 Krsko Pintar 01

Preko celotnega tekmovalnega vikenda se je mladi Pintar soočal s številnimi težavami. Začelo se je že na sobotnih treningih, ko pogonski agregat, s katerim nastopa na dirkah, ni deloval tako kot bi si želel. Kasneje so sledili še trije padci in dan pred nedeljsko dirko se tako ni končal na najboljši način.

V iskanju ustreznih rešitev je ekipa pred nedeljsko dirko naredila nekaj sprememb z nastavitvami na motorju, a prosta treninga kljub tem spremembam nista obetala dobrega dosežka, kar se je potrdilo tudi v kvalifikacijah, katere je Pintar komajda končal na tretjem mestu, s katerim je bil precej nezadovoljen.

Kljub temu je na dirki nastopil z željo, da doseže dober rezultat, a že na štartu je napravil manjšo napako in zaostal za najhitrejšimi. Po le nekaj krogih je ujel drugouvrščenega tekmeca in ga že skoraj prehitel, a ga je le ta dobro zaprl in Pintar je moral zavirati, pri tem pa ga je nekaj voznikov prehitelo. Potem je hitro začel zmanjševati zaostanek, a naredil še eno napako, katera ga je na koncu najbrž stala drugega mesta, saj sta mu na koncu zmanjkala le dva kroga, da bi prehitel konkurenta za drugo mesto.

Štart druge dirke je bil mnogo boljši, vendar je moral pred prvim zavojem, da bi se izognil trčenju, zavirati in izgubil je nekaj mest. Pojavile so se še težave z delovanjem motorja, kot se je izkazalo po dirki, se je pregrela sklopka, tako da ni mogel držati stika z najhitrejšimi. Proti koncu dirke je že kazalo, da bo izgubil tretje mesto, a z veliko truda in moči mu je le uspelo tudi drugo vožnjo končati na tretjem mestu, s čimer je osvojil tudi skupno tretje mesto v seštevku obeh voženj.
»Zelo težak vikend je za mano. Pet padcev v celotnem vikendu in težave s pogonskim agregatom so zelo oteževale situacijo, s katero se je ekipa ukvarjala preko celotnega vikenda. Dirko zapuščam z mešanimi občutki. Kljub vsem težavam mi je uspelo osvojiti tretje mesto« je po dirki povedal Pintar.

Naslednja dirka bo 2. junija v AMZS Karting in motošportnem centru v Slovenji vasi.

240512 Krsko Pintar 03