Novice AMD Domžale

Pintar nezadovoljen s tretjim mestom

Prva polovica letošnjega državnega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu je potekala v AMZS Karting in motošportnem centru Slovenja vas, najljubši progi Johana Pintarja, ki nastopa za AMD Domžale v razredu minimoto 14. A za Pintarja se dirka ni izšla po njegovih željah.

240603 Slovenjavas Pintar 01

Že dan pred dirko so se na treningu pojavile težave z delovanjem agregata. Tokrat je sicer uporabljal rezervnega, saj se je pogonski agregat za tekmovanja zaradi tovarniške napake pokvaril in tako je bil Pintar primoran tekmovati z deset let starim pogonskem agregatu. Šele proti koncu dneva so pri ekipi uspeli urediti vbrizgavanje bencina.
Nedeljsko jutro in prva prosta treninga sta potekala brez problemov, potrebne so bile samo še fine nastavitve motorja. Kvalifikacije pa niso šle po Pintarjevi željah, sodegel je 4. mesto, s kar dvo sekundnim zaostankom za najhitrejšim.

240603 Slovenjavas Pintar 02

V prvo dirko je šel z namenom napada na vse ali nič. Kljub ne najboljšem štartu je uspel ohraniti stik z najhitrejšimi, a na začetku dirke porabil preveč časa s prehitevanji voznikov in tako mu je na koncu zmanjkal en krog da bi dohitel tretje uvrščenega. S samo prvo dirko je bil tako le delno zelo zadovoljen, saj kljub stopnjevnju tempa ni dosegel želene uvrstitve.
V drugo dirkoje šel še bolj osredotočen na dober štart in boljše izhodišče, a ne eno ne drugo se ni uresničilo. Tudi motor je že malceslabše deloval, kar se je poznalo na časih kroga. Na koncu je bil za tretjim mestom še bolj oddaljen, kot v prvi vožnji. A kazen zaradi prehitrega štarta, katero je prejel eden izmed tekmecev, je na koncu pomenilo, da je na koncu osvojil tretje mesto. »S samim vikendom nisem zadovoljen. Proga tukaj v Slovenji vasi mi je zelo všeč, vendar se mi zadnji dve dirki dogajajo čudne stvari s pogonskimi agregati. Enostavno nimam sreče. Sedaj imamo kar nekaj premora do naslednje dirke in s treningi bomo poskusili stvari spraviti v red« je po dirki v Slovenji vasi povedal mladi Pintar.
Naslednja dirka bo konec avgusta v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem v organizaciji domačega društva AMD Domžale.

240603 Slovenjavas Pintar 03